Ο Δημήτρης Νανόπουλος στο Astronio | Astronio Live (#9)

 • Δημοσιεύτηκε στις Πριν 13 ημέρες

  AstronioAstronio

  διάρκεια: 1:05:46

  Με τον παγκοσμίου φήμης θεωρητικό φυσικό Δημήτρη Νανόπουλο κουβεντιάζουμε για τη ζωή, για τη θεωρία χορδών, για το πολυσύμπαν, για τη θεωρία των πάντων, και για την μεγάλη του πορεία στην επιστήμη!
  ►Astronio στα social media:
  Instagram: _astronio_
  Facebook: AstronioGRmemory
  Twitter: _Astronio_
  ►Διαβάστε το βιογραφικό του Δημήτρη Νανόπουλου:
  www.academyofathens.gr/el/members/nanopoulos
  ►Εάν θεωρείτε ότι το κανάλι Astronio είναι αξιόλογο μπορείτε να το υποστηρίξετε: grmemory.info/users/YhH65nE2M8rGwMWvAlVu2A.htmljoin

  -------
  Επιμέλεια: Παύλος Καστανάς
  Πηγές εικόνων: Αρχείο Δημήτρη Νανόπουλου, με την άδειά του
  Απόσπασμα από το βίντεο της ομιλίας του Peter Higgs: nobelprize.org
  Μουσική:
  Kevin Macleod - As I Figure, under a Creative Commons 3.0 license (creativecommons.org/licenses/by/3.0/gr/)

XENOFON VASSILIADIS
XENOFON VASSILIADIS

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!!!

Πριν 12 ώρες
PaulosKeepTheFaith
PaulosKeepTheFaith

Τέτοιες συνεντεύξεις κάνουν ποιοτικότερο το YouTube και ανοίγουν σε περισσότερο κόσμο τους ορίζοντες της γνώσης. Σεβασμός από έναν ένθεο.

Πριν 15 ώρες
Niki Syrgianni
Niki Syrgianni

4 λεπτά ύστερα από την αρχή της συνέντευξης ... ακόμη δεν μπορείτε να συγκρατήσετε το χαμόγελο σας και τον ενθουσιασμό σας!!!

Πριν 18 ώρες
Αγάπη Κ.
Αγάπη Κ.

Πολύ ωραία συνέντευξη!! Άκρως ενημερωτική και ενδιαφέρουσα, την έχω παρακολουθήσει τρεις φορές ως τώρα. Σχετικά με το τέλος, ως παιδί που δεν έχει κανέναν γνωστή του αντικειμένου της (άστρο)φυσικής στον περίγυρο του, θεωρώ ότι πολλά άτομα που βρίσκονται σε ανάλογη θέση με εμένα αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, το οποίο δεν είναι άλλο από την παρότρυνση που δεχόμαστε από τους ανθρώπους γύρω μας ώστε να σταματήσουμε να "ψάχνουμε για βλακείες" και να "συγκεντρωθούμε σε πράγματα που θα μας αποφέρουν χρήματα", όπως χαρακτηριστικά λένε πολλοί.

Πριν 20 ώρες
Τουλα Χατζηπουλιου
Τουλα Χατζηπουλιου

0

Πριν ημέρα
Jordan Iordanidis
Jordan Iordanidis

Πολλή κακή έκφραση! Όχι καλός δάσκαλος...

Πριν ημέρα
Ioannis Efstratiou
Ioannis Efstratiou

Μου αρέσει πολύ που ο δρ Νανόπουλος ήρθε με μια διάθεση να πιούμε ένα καφέ να τα πούμε. Ευχαριστώ Παύλο για αυτό που οργανωσες κι ευχαριστώ δρ Νανόπουλε που είστε δίπλα στον μέσο ενδιαφερόμενο για την επιστήμη και που ήρθατε για κουβέντα και όχι για διάλεξη.

Πριν ημέρα
Constantine Georgoulias
Constantine Georgoulias

Απλά μέγας ο Νανόπουλος δεν υπάρχουν λόγια μπράβο astronio

Πριν ημέρα
Athanasiadou Anastasia
Athanasiadou Anastasia

Παύλο σου αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια γι'αυτό το κανάλι! Σε ευχαριστούμε, συνέχισε.

Πριν ημέρα
Panos Bith
Panos Bith

Τί καταπληκτική συνέντευξη και πόσο εμπνευστική! Τί να πρωτοσυγκρατήσω! Νομίζω το μύνυμα οτι ειναι κριμα να περασουμε την ζωη μας χωρις να εχουμε καταλάβει πως λειτουργει αυτος ο κοσμος ήταν αυτο που συγκράτησα απο αυτη την συζήτηση και κατ'εμέ το πιο σημαντικό. Μπράβο βρε Παύλο, πολυ ομορφο!

Πριν 2 ημέρες
mares81
mares81

Ο τύπος δεν είναι "φυσικός"... άνθρωπος....

Πριν 2 ημέρες
Konstantinos
Konstantinos

Νταξω εχω σοκαριστει. ΤΙ απιστευτο καναλι ειναι αυτο και γιατι το βρηκα τοσο καθυστερημενα; Ευγε φιλτατε!

Πριν 2 ημέρες
panos pap
panos pap

Η θεωρία των πάντων είναι πιθανότατα μία ακόμα αυταπάτη στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ποιος λέει ότι όλα μπορούν να εξηγηθούν πλήρως με μαθηματικά; Ποιος λέει επίσης ότι, ακόμα και αν μπορούσαν, έχουμε την ικανότητα να δούμε τα πράγματα πλήρως αντικειμενικά; Και στην επιστήμη χρησιμοποιούμε θεωρία και δεν είναι μόνο πείραμα. Κάποια από αυτά που προτείνουμε είναι αυθαίρετα έστω όχι τόσο αυθαίρετα όσο σε θρησκεία και φιλοσοφία. Kαι στο παρελθόν νόμιζαν ότι είχαν φτάσει επιστημονικά πολύ κοντά στην εξήγηση των πάντων, αλλά ακολούθησαν κοσμογονικές αλλαγές με τη θεωρία της σχετικότητας και την κβαντομηχανική. Και αυτό λογικά θα συνεχίσει να γίνεται επ' άπειρον. Θα πρέπει επιτέλους η ανθρωπότητα να αποδεχθεί ότι μόνο προσεγγίσεις της αλήθειας μπορεί να πετυχαίνει, ίσως βέβαια καλύτερες με το πέρασμα του χρόνου και να μην αναζητά ψυχολογική ασφάλεια στην απόλυτη γνώση κάτι που μοιάζει αρκετά με τη θρησκεία.

Πριν 2 ημέρες
odysseas hlap
odysseas hlap

Μπράβο Παύλο για τις ερωτήσεις σου! Δίνουν άλλο βάθος στην κουβέντα και ξεδιπλωσες αυτόν τον μεγάλο φυσικό!

Πριν 2 ημέρες
Γιώργος Γκεζερλής
Γιώργος Γκεζερλής

Απίστευτο βίντεο ! Δείτε το όλοι !

Πριν 2 ημέρες
Δημήτριος
Δημήτριος

Για εμας τους αδαείς περί τη φυσική, εντύπωση κάνει αυτό που εμείς, οι αδαείς,αντιλαμβανόμαστε, μια αντίφαση, σχετικά με ευαγγελιζουσα εμπνευσμένη αναφορά των ανακαλύψεων που ο σεβαστός καθηγητής μας διαλαλεί, και με την εκμηδενιστική περι την ύπαρξη μας υπόσταση, στην οποία δεν υπάρχει ίχνος προσδοκίας του επέκεινα, όπως η δίκη μας παράδοση προσδοκά, πρεσβεύει και ευαγγελίζεται.

Πριν 2 ημέρες
Kos Das
Kos Das

Και πώς ξέρεις αν αυτό που η δική σας παράδοση λέει, έχει σχέση με αυτό που πραγματικά παίζεται? Δε φτάνει να το βρίσκεις ωραίο για να είναι και αληθινό.

Πριν 2 ημέρες
Evangelos Alexandris
Evangelos Alexandris

Ένας γνήσιος Έλληνας, από το Χαρβάτι της Αττικής (το Χαρβάτι Αργολίδας είναι οι Μυκήνες) Αρβανίτης την καταγωγή, εξηγεί επιστημονικά την υπόσταση της φύσης, μακριά και πέραν της πατροπαράδοτης Βαλκάνιας μεταφυσικής, δεισιδαιμονίας, βασκανίας, μοιρολατρίας. Με την κοινωνική κινητικότητα της γνώσης ατενίζει παρελθόν, παρόν και μέλλον, προσφέροντας με ενθουσιασμό το καλό παράδειγμα της χρήσιμης καταξίωσης για το κοινωνικό σύνολο. Χωρίς καμιά έπαρση, χωρίς ίχνος ματαιοδοξίας και υποκρισίας, ανοίγει τον μεγαλειώδη πειραματικό και θεωρητικό κόσμο του στις πεπερασμένες βιωματικές αντιλήψεις μας. Μάς βοηθάει να απαλλαγούμε από περιττά βάρη στερεοτύπων και να σκεφτούμε με πιο πλατείς ορίζοντες από το μαζικό πλαίσιο μέσα στο οποίο μάς γαλούχησαν οι τοπικές σχέσεις εξουσίας μέσα στις οποίες έτυχε να βρεθούμε στη γέννησή μας. Μάς προκαλεί να διανοηθούμε ένα πολυσύμπαν με μαθηματική ακρίβεια 10 στην 506η δύναμη! Ένας αξιοθαύμαστος, ικανός και τίμιος άνθρωπος που αξίζει να γνωρίσουμε και να εντρυφήσουμε στο ερευνητικό του έργο. https://www.facebook.com/groups/lega.italoellenica/permalink/10164174380510624

Πριν 2 ημέρες
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΙΖΕΥΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΙΖΕΥΣ

Με μεταφυσική ασχολείται, δεν άκουσες για τα παράλληλα σύμπαντα τι είπε; 10^506!! Μεταφυσική λέγεται αυτό!

Πριν 13 ώρες
anna papadaki
anna papadaki

exo kanei to diko moy site..me 19 kathgories thematon ,,,, link... https://gossip365news.blogspot.com/

Πριν 2 ημέρες
Vasiliki
Vasiliki

Δηλαδή, αν η Φυσική ήταν αυτοκίνητο θα ήταν το DeLorean;

Πριν 2 ημέρες
Vaios Lk
Vaios Lk

Τι είναι αυτοί οι καλεσμένοι ρε ;;; ΕΛΕΟΣ! Κάλεσε την Μπόμπα να μας πει ότι είναι κοντεντ κριετορ και πως είναι να ζεις με το Σάκη.

Πριν 3 ημέρες
Panos Tzikoudes
Panos Tzikoudes

Και εκεί που λες δεν μπορεί υπάρχει ελπίδα δεν χάθηκε η κοινή λογική σε μια κοινωνία ζούγκλα. Έρχεσαι σε αυτό το μαγευτικό κανάλι που με άνεση μπορώ να αποκαλέσω σπίτι μου, και έχεις ελπίδα στην ανθρωπότητα για ακόμη μια φορά. Science is our torch and hope in the darkness of the cosmos. Ευχαριστώ απο καρδιάς.

Πριν 3 ημέρες
Fotai19
Fotai19

Εύχομαι οι δυσνόητοι όροι που αναφέρονται να είναι ένα ταξίδι γνώσεις αναζήτησης, ανακάλυψης και χαράς κ όχι ένα δύσκολο εμπόδιο που θα αποθαρρύνει όσους θέλουν να καταλάβουν. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η δουλειά που κάνει ο Wolfram τα τελευταία χρόνια με τα μαθηματικά μοντέλα που αναπτύσσει. Μιλάει κ αυτός για εκδοχές πραγματικότητας και το πως συμπαγοποιούνται οι διαστάσεις. Κ ότι τα διαφορετικά σύμπαντα που λέμε δεν είναι απαραίτητα αποκομμένα και απόλυτα αποσυσχετισμένα απο το δικό μας. Αλλά κλάδοι του ίδιου υπερσύμπαντος που συνεχίζουν να εξελίσσονται μαζί σαν παράλληλες λειτουργίες σ έναν υπολογιστή. Φίλε Παύλο συνταξιδιώτη της γνώσης ψάξτο. Αξίζει

Πριν 3 ημέρες
Danis Fan
Danis Fan

Το κανάλι σου είναι ένα διαμάντι του διαδικτύου! Συγχαρητήρια Παύλο!

Πριν 3 ημέρες
Ιωάννης Τριανταφύλλου
Ιωάννης Τριανταφύλλου

Συγχαρητήρια καί περιμένουμε με αγωνία καλεσμένο σου τον Κ. Μάνο Δανέζη.

Πριν 3 ημέρες
Kos Das
Kos Das

Αυτό μας έλειπε

Πριν 3 ημέρες
Alexandros Soulollari
Alexandros Soulollari

Επιδη ειναι μεγαλο και κουραστικο το βιντεο...γινεται να το κανεις κανα δεκαλεπτο βιντεο και να πεις πανω κατω τι ειπατε;

Πριν 3 ημέρες
Γιώργος Μιχελάκης
Γιώργος Μιχελάκης

Βλεπε 10 λεπτά καθε μερα

Πριν 3 ημέρες
xkpx
xkpx

Ξέρω δεν κολλάει με το συγκεκριμένο βίντεο αλλά σας έχω στείλει κάποια μυνήματα στο Instagram για μια θεωρία που σκέφτηκα και πιστεύω αξίζει μια γνώμη. Οπότε πραγματικά θα ήμουν ευγνώμων αν πηγαίνατε να της ρίξετε μια ματιά οπότε έχετε χρόνο.Αν πάτε στα απεσταλμένα μυνήματα θα με δείτε ως stefanos_kostopoulos και αλήθεια ασχολούμαι πάρα πολύ καιρό με αυτή την θεωρία και θα ήμουν ευγνώμων αν της ρίχνατε μια ματιά. Γιατί είναι κάτι σαν όνειρο για εμένα να αναγνωρίστει από κάποιον με τόσο μεγαλύτερες γνώσεις από εμένα

Πριν 3 ημέρες
Dimal
Dimal

Αμα είναι σωστά δομημένη μπορείς να φτιάξεις μια δημοσιεύση και να τη στείλεις σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό (ανάλογα με το θέμα της στο αντίστοιχο) θα περάσει από επιθεώρηση και αν δεν βρουν κάποιο λάθος θα τη δημοσιεύσουν αν βρουν τότε θα σου πουν ποιο είναι το λάθος

Πριν 3 ημέρες
Evangelos Varelidis
Evangelos Varelidis

Αγαπητέ κύριε Παύλο Καστανά, σήμερα, εμπνευσμένος από το πριν τεσσάρων ημερών σχόλιό μου συμπλήρωσα στο νέο βιβλίο μου. Παρένθεση: Τις μέρες αυτές, Ιούλιος του 2020 είδα στο You Tube την συνομιλία του Έλληνα αστροφυσικού Δημήτρη Νανόπουλου με τον Αστρόνιο. Εκεί, στο 15ο λεπτό ο κύριος Νανόπουλος περιγράφοντας το πώς το σωματίδιο του {Θεού} ή Χίγκς δρα, λέγει επακριβώς. {Το σωματίδιο Χίγκς είναι μοναδικό διότι έχει την πολύ σημαντική ιδιότητα να προκαλεί την σύζευξη των στοιχείων του ατόμου ολοκληρώνοντας την συγκρότησή του}. Τα ελληνικά του κυρίου Νανόπουλου δεν είναι πολύ καλά αλλά εγώ συνέδεσα το δικό μου θεώρημα περί Εγώ με την ερμηνεία και που έδωσε και αμέσως έγραψα στα σχόλια της εκπομπής. { Άκουσα με προσοχή την περί του σωματιδίου Χίγκς συζήτηση και από την περιγραφή του κυρίου Νανόπουλου, οραματίσθηκα, ότι το σωματίδιο Χίγκς, εισβάλλοντας στο άτομο του δίδει την οντολογική υπόσταση. Αν την άποψή μου την βρίσκεις ενδιαφέρουσα θα μπορούσαμε να την συζητήσουμε ιδιαιτέρως και να δώσουμε τα συμπεράσματά μας στον κύριο Νανόπουλο, όποια κι αν είναι αυτά. Πιστεύω ότι και μόνον επειδή εμείς σκεφτήκαμε εξ αιτίας του, θα του δώσει χαρά}. Μέχρι τώρα δεν έχω πάρει απάντηση.

Πριν 3 ημέρες
Marianna Mexi
Marianna Mexi

i sizitisi afti ine pragmatikos thisavros ... krima pou den ine gia olous ... iparxei tromero provlima agnoias kai adiaforias gia themata fisikis se tetio vathos . apo tous 100 xiliades antropous pou idan to video to 90% se aftin tin sizitisi tha akouse orologies kai enies gia prwti fora kai distixws ta perisotera den ta pianoun ,,, sigoura iparxoun anthropoi kai morfomenoi kai tou kladou pou kseroun kai katalavenoun kai apolambanoun me xara mia tetoia sizitisi alla oi perisoteroi distixws den .

Πριν 4 ημέρες
Arhontis t
Arhontis t

Μακάρι όλα τα σημερινά παιδιά να έβλεπαν το κανάλι σου Είσαι παράδειγμα για την νεολαία μας

Πριν 4 ημέρες
Arian Vreto
Arian Vreto

Fandastiko.

Πριν 4 ημέρες
Achilleas Kiachagias
Achilleas Kiachagias

Πολυ ωραία συνεντευξη, δυνατή "μικρή ανθρώπινη" λογική, τίποτε παραπανω!

Πριν 4 ημέρες
Marios Savvas
Marios Savvas

Απίστευτη κουβέντα!!! Μπράβο και ευχαριστούμε!!!

Πριν 4 ημέρες
Elena Theodoridou
Elena Theodoridou

Μία καταπληκτική συνέντευξη, ένας φανταστικός συνεντευξιαζόμενος και ένας ευγενικότατος οικοδεσπότης που δίνει χώρο και είναι ενημερωμένος. Μία ώρα και πραγματικά μου φάνηκε λίγη. Πάμε όλοι να διαβάσουμε κοσμολογία τώρα!!!

Πριν 4 ημέρες
Αγαπη Ρ.
Αγαπη Ρ.

Πριν 4 ημέρες
Evangelos Varelidis
Evangelos Varelidis

Τα 10 στο 506 Σύμπαντα μήπως σημαίνει ότι το κάθε ζωντανό ΟΝ βλέπει το δικό του προσωπικό Σύμπαν;; Και όχι το ένα και μοναδικό Σύμπαν που περιέχει τα πάντα;

Πριν 4 ημέρες
Kos Das
Kos Das

όχι

Πριν 3 ημέρες
triggerfs
triggerfs

Αυτό που παρατηρώ τόση ώρα που βλέπω αυτό το φοβερό βίντεο, εκτός φυσικά απο όλα αυτά που λέει ο Νανόπουλος είναι με τί πάθος μιλάει και πόσο του αρέσει να εξηγεί τον κόσμο του σε όλους τους άλλους.Νομίζω είναι μοναδικές στιγμές αυτές.Δίνω λοιπόν μεγαλύτερη βαρύτητα στο πάθος αυτό παρά στις όμορφες πληροφορίες που μας δίνει.Κατι τέτοιοι άνθρωποι είναι που σε κάνουν να θέλεις να τους ακολουθείς με την μεταδοτικότητα τους και την δύναμη που μιλάνε.

Πριν 5 ημέρες
Fanis Attard
Fanis Attard

Υπάρχουν κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι των οποίων το έργο (ουσιαστικά) περιορίζεται στο να βάζουν επίσημες σφραγίδες σε έγγραφα. Τηρουμένων των αναλογιών, υπάρχουν και επιστήμονες τέτοιοι...παντελώς αφανείς αλλά, καθόλου ήρωες ! Ο κος Νανόπουλος όχι μόνον δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία αλλά , κατά τη λαϊκή ρύση είναι μια κατηγορία μόνος του και τίμησε τη Χώρα παγκοσμίως. Άραγε η Χώρα τον τίμησε ανάλογα ; Είναι ρητορικό το ερώτημα... Για μένα , όταν κάποιος έχει φθάσει τόσο ψηλά , του δικαιολογείται και λίγη εμμονή και λίγη υπεροψία ! Να πω όμως και κάτι ακόμη , γενικότερο , κάποιοι θα το βρουν άσχετο , όμως οι "σχετικοί" θα το καταλάβουν... Σε κάθε περίπτωση , επειδή είμαστε τόσο μα τόσο "μικροί" ως άνθρωποι μέσα σ' αυτήν τη δημιουργία , καλόν θα είναι να μην διαχωρίζεται η επιστήμη σε στρατόπεδα με σκοπό να αποδείξουν οι μεν κάτι διαμετρικά αντίθετο από τους δε. Δεν πρέπει η επιστήμη να θυμίζει πολιτικά κόμματα όπου, ότι οι μεν το βλέπουν άσπρο, οι δε το βαπτίζουν μαύρο ειρωνευόμενοι..! Συνήθως ούτε άσπρο, ούτε μαύρο είναι, μάλλον πρόκειται για μια απόχρωση του γκρί...ίσως μία από τις δημοφιλείς πενήντα... Δεν θα βγει σε καλό το περπάτημα σε ξεχωριστά "μονοπάτια" διότι, με το διαχωρισμό γινόμαστε εκούσια ακόμη πιο μικροί απ' ότι είμαστε στ' αλήθεια. Αυτό μας έλειπε !!!!!!!!!!!!!! Συγχαρητήρια για τη συνέντευξη ! Καλή συνέχεια ..

Πριν 5 ημέρες
ΜΑΚΗΣ ΝΑΟΥΜ
ΜΑΚΗΣ ΝΑΟΥΜ

Αν ο κ Νανόπουλος θα μπορούσε να μας λύσει μία άσκηση κινητικής και δυναμικής ενέργειας την οποία λύνει ένας ποδοσφαιριστής στο γήπεδο σε κάθε αγώνα ,τότε θα τον παραδεχόμουν σαν ιδιαίτερο μυαλό Αν δεν μπορέσει, τότε, δεν έχει καταλάβει τίποτα απ την ζωή . Το πρόβλημα είναι (τι δύναμη και τι γωνία θα πρέπει να βάλει στο πόδι του ένας ποδοσφαιριστής για να ακινητοποιήσει την μπάλα που του έρχεται από μία μεγάλη απόσταση και εν το μεταξύ φυσάει βόρειος άνεμος και η μπάλα έχει φάλτσα ).δεν υπάρχουν άλλα δεδομένα. Αν ο κάθε Νανόπουλος δεν μπορεί να το λύσει τότε ο ποδοσφαιριστής που λύνει το πρόβλημα ζωντανά στο γήπεδο έχει μεγαλύτερη αξία; Πάντως ωραία ήταν η συνέντευξη, αλλά ο κ Νανόπουλος να παραμείνει στις επιστημονικές εμμονές του και να μην προσπαθεί μέσα απ την επιστήμη να ερμηνεύσει την ζωή. αξία έχουν όλοι και να μήν βλέπει τον κόσμο με υπεροψία !!!!!!!!

Πριν 5 ημέρες
M K
M K

Από τα λίγα βίντεο στο γιουτιουμπ που το βλέπεις άνετα απο δυο και τρεις φορές

Πριν 5 ημέρες
alexandros agloumis
alexandros agloumis

Ωραίος ο Νανόπουλος!

Πριν 5 ημέρες
antistrofos
antistrofos

έτσι ακριβώς φιλαράκι!

Πριν 5 ημέρες
IVAN RAFAIL
IVAN RAFAIL

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΊΟΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΟΣ ΕΠΊ ΤΟ ΕΡΓΟΝ...ΤΟ ΆΚΡΟΝ ΑΟΤΟΝ ΤΗΣ ΑΠΡΑΞΊΑΣ ΤΩΝ ΤΑΓΏΝ.

Πριν 5 ημέρες
Stratos Koi
Stratos Koi

Στο 03:30 καταλαβαίνει κανείς πώς μπήκαν τα dislike...

Πριν 5 ημέρες
Panagiotis
Panagiotis

Ένα τεράστιο μπράβο στο κανάλι σας για αυτή την καταπληκτική συνέντευξη ενός τέτοιου επιστήμονα Θρύλου....!!!ΜΠΡΑΒΟ..!!!

Πριν 5 ημέρες
Weezly
Weezly

Ρε παιδιά μπορεί να σας αρέσει πολύ το κανάλι αλλά μην βγάζετε hate σε ότι άλλο αντικείμενο υπάρχει . Όχι τίποτα άλλο κάνετε και expose τον εαυτό σας ότι είστε κομπλεξικα μαλακιστηρια

Πριν 5 ημέρες
Mo 2
Mo 2

Βρείτε κάποιον να σας κοιτάει οπως ο Παύλος τον κο Νανοπουλο

Πριν 5 ημέρες
KilliK 69
KilliK 69

ωραιος ο Νανοπουλος. ελυσε το θεμα της Μικροβαρυτητας η παιδευεται ακομη με αυτην; :P

Πριν 5 ημέρες
nikOLAS1322
nikOLAS1322

Εξαιρετική συνέντευξη. Πραγματικά εντυπωσιακά και φοβερά ενδιαφέροντα αυτά που περιγράφει το Νανόπουλος. Μοναδικό κρίμα ο θετικισμός του και η απαξίωσή του για τις άλλες επιστήμες.

Πριν 5 ημέρες
SpiderSN
SpiderSN

Αυτό που περιμένει ο Νανόπουλος να υλοποιηθεί, ότι θα επιζήσουμε σε άλλο πλανήτη, είναι τόσο μακρινό και η τεχνολογία δεν το επιτρέπει, ο πλανήτης καταστρέφεται πιο γοργά από την πρόοδο της επιστήμης, σε 3 γενιές από τώρα δεν θα υπάρχουν άνθρωποι, όπως το λογαριάζω. Γιατί δεν θα πάμε τόσο μακριά, ούτε καν στην Σελήνη να ζήσουμε. Όταν ήμουν μικρός δεν υπήρχε ούτε το φαινόμενο θερμοκηπίου σαν όρος ούτε η υποβάθμιση του περιβάλλοντος σε τόσο βαθμό. Και τότε πήγαμε στην Σελήνη. Από τότε δείτε τι έγινε. Όχι, δεν έχουμε ελπίδα.Εκτος αν αλλάξουν μυαλά οι decision makers, οι πολιτικοί. Που δεν τι βλέπω. Και ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει και συνήθισε να ζει σ'αυτό το περιβάλλον. Όχι, εδώ θα σωθεί η ανθρωπότητα ή καθόλου.

Πριν 5 ημέρες
Deltah
Deltah

Kane video gia ta SCP pisteuo tha einai endiaferon.

Πριν 5 ημέρες
Heraklit Heraklit
Heraklit Heraklit

Θα το πάρει το νόμπελ? Η θα πρέπει να πάρει εβραϊκό διαβατήριο??? Από τους μεγαλύτερους όλων των εποχών!! 🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

Πριν 5 ημέρες
SpiderSN
SpiderSN

Μπράβο σε τόσα παιδιά που δεν κάψανε φλάντζα από τις πανελλήνιες, όπως βλέπω από τα σχόλια. Μπράβο και πάλι μπράβο!

Πριν 6 ημέρες
SpiderSN
SpiderSN

Από τον Νανόπουλο προτιμώ τον Carl Sagan και τον Feynman. Γιατί; Γούστα είναι αυτά.

Πριν 6 ημέρες
G 12
G 12

Τέλειο!!!

Πριν 6 ημέρες
theoman
theoman

σαγαπω ρε συ !!!!!επιτέλους μια ωραία χαλαρη συνεντεύξη του νανοπουλου .ειχα δει καποιο εσ αλλες σαν εκηνη στα "ακρα" και ειχα απογοητετει Σε ευχαριστώ πολυ για αυτήν

Πριν 6 ημέρες
konstantinos karatsiolis
konstantinos karatsiolis

ΝΑΙ.ΝΑΙ.ΝΑΙ.

Πριν 6 ημέρες
Mus carious
Mus carious

Πρέπει πάση θυσία να ερθει ο δανεζης για να γινει το πιο ενδιαφέρον βίντεο ever που εχει να κανει με επιστημονικά θέματα

Πριν 6 ημέρες
Kos Das
Kos Das

Αυτό μας έλειπε

Πριν 5 ημέρες
Thanasis Nantsios
Thanasis Nantsios

Παύλο πρέπει να ξαναγίνει live με τον κύριο νανοπουλο, λίγα είπατε

Πριν 6 ημέρες
Spiros Stamoulis
Spiros Stamoulis

Το ποιο ενδιαφερον σημειο της συνεντευξης, το εσκασε το χαμογελακι ο Κ.Νανοπουλος :D https://youtu.be/EUlDny-BT1A?t=2594

Πριν 6 ημέρες
The Professor
The Professor

Γνώρισα τον Κ. Νανόπουλο το 2000 σε ομιλία του στην Ορεστιάδα. Δεν είναι ότι κατάλαβα ακριβώς αυτά που ανέλυε (ήμουν παιδί) ήταν το πάθος με το οποίο τα μετέδιδε που με έκανε να αγαπήσω τις επιστήμες. Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι Νανόπουλοι , για την Ελλάδα και για τον κόσμο.

Πριν 6 ημέρες
PANTERA1924
PANTERA1924

koita thn kavla sto vlema tou pavlou kathos milaei o nanopoulos!

Πριν 6 ημέρες
Petros Soursos
Petros Soursos

Μπράβο, μπράβο και πάλι μπράβο!

Πριν 6 ημέρες
GMG46
GMG46

Είχα την τύχη να δουλευω στο Cern όταν έγινε η ανακοίνωση για το Higgs. Περισσοτερο δέος αισθανθηκα οταν περιεγραφε ο Κος Νανοπουλος εκεινη τη στροφη που εκανε προς το γραφειο του!! Πόση αγαπη για τη δουλεια του αποπνεει αυτος ο ανθρωπος, πραγματικη εμπνευση!

Πριν 6 ημέρες
Alex G
Alex G

Παύλο, πόσες προτάσεις για τηλεόραση έχεις δεχθεί;

Πριν 6 ημέρες
CannyEz
CannyEz

10 εις την 506.. damn

Πριν 6 ημέρες
Emmanuil Michailidis
Emmanuil Michailidis

Παύλο, ευχαριστώ πολύ που μου γνώρισες αυτόν τον άνθρωπο.. ντρέπομαι που δεν τον ήξερα αλλά μου έδωσες την δυνατότητα να μπω στην διαδικασία να τον ψάξω.

Πριν 6 ημέρες
Stefanos Trigkas
Stefanos Trigkas

Ευχαριστούμε Παύλο και Κύριε Νανόπουλε.

Πριν 6 ημέρες
Cristina Veneti
Cristina Veneti

Με μια λέξη; Ευχαριστούμε! Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους εσάς τους περίφημους και αξιοθαύμαστους επιστήμονες που μας εμπνέετε καθημερινά και μας παροτρύνετε να ασχοληθούμε με τη μητέρα των επιστημών! 🙏

Πριν 6 ημέρες
Κωνσταντίνος Κορδός
Κωνσταντίνος Κορδός

Η ακροαση τισ εκπομπης σας ηταν μια εμπειρια ευχαριστω

Πριν 6 ημέρες
hamogelastos _
hamogelastos _

Δανέζης στο επόμενο και δεν ζητάμε τίποτα άλλο!

Πριν 6 ημέρες
Kos Das
Kos Das

Αυτό μας έλειπε.

Πριν 6 ημέρες
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΙΖΕΥΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΙΖΕΥΣ

Φοβερή συνέντευξη από τον κορυφαίο φυσικό στον κόσμο. Πολύ καλή εκπομπή, μακάρι να γίνονται και άλλες τέτοιες στο ελληνικό YouTube. Μία απορία.. ο κ. Νανόπουλος από που και ως που πήγε να πει δόξα τω θεώ;; Την χρησιμοποιεί και στην καθημερινή του ζωή αυτή την φράση; Διότι αν δεν την χρησιμοποιείς δύσκολα λες κάτι που απλά ακούς.. Έχω μεγαλώσει με άθεους και δεν την λέει κανένας κατα λάθος την φράση αυτή... Απλά το επισημαίνω διότι λέγεται εντόνως πως ακαδημαϊκή καριέρα δεν κάνεις στην δύση αν δεν είσαι άθεος! Και γενικά όποτε μιλάει για τον Θεό ο κ. Νανόπουλος χάνει τα λόγια του, όπως και στην συγκεκριμένη συνέντευξη.

Πριν 6 ημέρες
Kos Das
Kos Das

@Spiros Stamoulis Δηλαδή αφού είμαι 100% άθεος, για πόσο νοήμονα με κόβεις? Άντε άνοιξε κανένα βιβλίο πριν ανοίγεις το στόμα σου. Τούβλο!

Πριν 5 ημέρες
Spiros Stamoulis
Spiros Stamoulis

@Kos Das εισαι το ζωντανο παραδειγμα στον πλανητη που το ποσοστο αθειας του ειναι αντιστροφως αναλογο της νοημοσυνης του.

Πριν 6 ημέρες
Kos Das
Kos Das

@ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΙΖΕΥΣ βλέπω κατάλαβες πάλι άλλα αντ'άλλων. Δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς δεν έχω και πολλές προσδοκίες από σένα.

Πριν 6 ημέρες
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΙΖΕΥΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΙΖΕΥΣ

@Kos Das Μπα, είναι λίγες οι ακαδημαϊκές θέσεις και η δύση έχει την αθεϊα ως δόγμα και αν μιλήσεις για το λογικό (θεό) και όχι για παράλληλα σύμπαντα, ούφο,πανσπερμια, ότι ήρθαμε από τον Άρη, η ότι είμαστε διακύμανση του τίποτα (που και αυτό το τίποτα δεν είναι τίποτα, αλλά κάτι) και όλα αυτά τα πολύ λογικά.. δεν νομίζω πως κάνεις ακαδημαϊκή καριέρα. Γενικά ο καθηγητής όταν μιλάει για το θεό δυσκολεύεται σε όλες του τις συνεντεύξεις και σε αυτήν το είδαμε. Θα βάλω και link από συντευξη να δει οποίος θέλει και άλλο παράδειγμα,δεν η πρώτη φορά..

Πριν 6 ημέρες
Kos Das
Kos Das

Λογική η απορία σου. Την έχω κι εγώ αυτή. Γιατί εμένα δε θα μου έρθει να πω τέτοια φράση αφού δεν την έχω πει ποτέ. Μάλλον εκείνος από μικρός συνήθιζε να τη λέει στον οικογενειακό του κύκλο. Αυτή είναι μια πιθανή εξήγηση. Μόνο στην τελευταία φράση μας τα χάλασες γιατί είπες ανοησία. Δύση ή ανατολή δεν έχει διαφορά. Αν δεν είσαι άθεος δεν είσαι ακόμα έτοιμος για ακαδημαϊκή καριέρα, γιατί απλά δεν είσαι ακόμα αρκετά έξυπνος. Όταν κάποιος ωριμάσει και καταλάβει οτι είναι άθεος, τότε βρίσκεται στο ελάχιστο επίπεδο εξυπνάδας για να γίνει επιστήμονας. Οι επιστήμονες που λένε ψέματα οτι δεν είναι άθεοι, απλά κοροϊδεύουν τους θρησκόληπτους γιατί δε θέλουν να τσακώνονται όλη την ώρα. Και μη σου φαίνεται παράξενο, έτσι λειτουργεί η νοημοσύνη. Κανείς δε γεννήθηκε τόσο έξυπνος που να μπορεί αμέσως να μιλήσει. Η νοημοσύνη καλλιεργείται.

Πριν 6 ημέρες
Rallis Retelas
Rallis Retelas

Ωραία εκπομπή -όσα κατάλαβα. Κατά τύχη έπεσα πάνω της! Φαντάζομαι πως τα όποια dislike οφείλονται στο συνεχές χαμόγελο (αλά Sakis) του κου Καστανά.

Πριν 6 ημέρες
Any App
Any App

Σας ευχαριστούμε πολύ και τους δύο

Πριν 6 ημέρες
Romanos Economacos
Romanos Economacos

Παύλο συγχαρητήρια γι αυτό που κανείς!

Πριν 7 ημέρες
thomas tsitsos
thomas tsitsos

eiste tyxeri pantos poy eixate kathigites poy mporoysan na sas metadosoyn to megalio tis fysikis

Πριν 7 ημέρες
Panagiotis Katsieris
Panagiotis Katsieris

Ο κ. Νανόπουλος εκτός από ενας τεράστιος επιστοιμον είναι και ένας εξαίρετος άνθρωπος και φιλόσοφος... Δυστυχώς η πατρίδα συνεχίζει να μην εκμεταλλεύεται τέτοια μυαλά.

Πριν 7 ημέρες
D. Maniatis
D. Maniatis

io77ikl

Πριν 7 ημέρες
Vaggos Ios
Vaggos Ios

Συγκινητικά όλα αυτά που συζητήσατε. Ομολογώ πως προβληματίστηκα με κάποια από τα τελικά συμπεράσματα του επεισοδίου. Ως θεωρητικός επιστήμονας, απεχθάνομαι την ιδέα ότι οι θεωρητικές επιστήμες είναι κολλημένες στο "τι εννοούσε ο ποιητής" και στο γράμμα του νόμου. Ελπίζω κι εύχομαι να ξεφύγουμε από τέτοια στειρωμένα πιστεύω και να αποδειχθεί ότι η τέχνη του λόγου, της κατανόησης και της επικοινωνίας είναι απαραίτητη και για την κατανόηση του ίδιου του κόσμου. Συνεπώς, πως οι θεωρητικές επιστήμες είναι απαραίτητες και αλληλένδετες με τις θετικές. Διότι αν ο κύριος Νανόπουλος (και εύχομαι κι εσύ, Παύλε) ζήσει μια ζωή πλήρη με γνώσεις και κατακτήσεις, είναι πολύ σημαντικό να τις μεταδώσει επαρκώς στην ανθρωπότητα πριν χαθεί. Με λίγα λόγια, αν οι θεωρητικές επιστήμες ξεπεράσουν τον ελιτισμό και την ψευτοκουλτούρα κι αποδεχθούν τη θέση τους στο στερέωμα των επιστημών, θα πάψει και αυτή η κόντρα θετικών-θεωρητικών. Όπως υπάρχει η αστροβιολογία, πάντρεμα δύο επιστημών, ίσως υπάρξει και αντίστοιχο πάντρεμα γλώσσας-φυσικής. Συνολικά να πω για πολλοστή φορά μπράβο για τη δουλειά αυτήν. Είναι πολύ ελπιδοφόρο που το κανάλι σου έχει απήχηση στους νέους, αλλά και στους ήδη φτασμένους και που ο ίδιος, παρά την αφανή κούραση για το στήσιμο του καναλιού, περνάς τέτοιες στιγμές ικανοποίησης και συγκίνησης. Να είσαι καλά :)

Πριν 7 ημέρες
Γιώργος Μπέκας
Γιώργος Μπέκας

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ......ταδε εφη Νανόπουλος https://youtu.be/lW1tIH1nt_4

Πριν 7 ημέρες
Γιώργος Μπέκας
Γιώργος Μπέκας

Επειδη με προκαλεσαν μερικοι! Δημητρης Νανόπουλος για τα ελληνικα κωλοχανεια που λεγονται "πανεπιστημια" https://youtu.be/lW1tIH1nt_4

Πριν 7 ημέρες
panosl1
panosl1

Αγαπητέ Παύλο, ένα τεράστιο ευχαριστώ και από μένα για τη προσφορά σου, τόσο τη δική σου όσο και του εκλεκτού προσκεκλημένου σου του κ. Νανόπουλου. Από μικρός παρακολουθούσα όλες τις εκπομπές στη τηλεόραση αλλά και τώρα που μεγάλωσα στο YouTube. Η αρχή έγινε στην ΕΡΤ3 με το "Σύμπαν που αγάπησα" και τώρα παρακολουθώ τις εκπομπές σου εδώ αλλά και τις διαλέξεις του κ. Δανέζη. Χαίρομαι αφάνταστα για την ανταπόκριση του κόσμου. Επιτέλους πρέπει να αλλάξουμε και η συμβολή σου σ αυτό είναι πολύ μεγάλη. Αν θέλεις προσκάλεσε στο κανάλι και τους κ.κ. Θεοδοσίου και Δανέζη. Εχουν γράψει και αυτοί τη δική τους ιστορία και πιστεύω ότι έχουν πολλά να μας πουν. Να σαι πάντα καλά.

Πριν 7 ημέρες
smar 8
smar 8

Μπράβο περιμένουμε ΔΑΝΈΖΗ ! 👏👏👏👏

Πριν 4 ημέρες
Kos Das
Kos Das

Αυτό μας έλειπε

Πριν 7 ημέρες

Επόμενο

ΛΕΞ - VARANE

2:18

ΛΕΞ - VARANE

DOF TWOGEE

προβολές 2,4M

SNIK - ONLINE (Official Music Video)

3:27

SNIK - ONLINE (Official Music Video)

SNIK OFFICIAL

προβολές 874K

Ο Ήλιος είναι Πράσινος??? feat Astronio

49:48

Ο Ήλιος είναι Πράσινος??? feat Astronio

Alexandros Kondopidis

προβολές 613K

Ο Δημήτρης Νανόπουλος "Στα Άκρα"

1:48:11

Our Cosmos | Dimitri Nanopoulos | TEDxAcademy

15:43

Our Cosmos | Dimitri Nanopoulos | TEDxAcademy

TEDx Talks

προβολές 63K

ΛΕΞ - VARANE

2:18

ΛΕΞ - VARANE

DOF TWOGEE

προβολές 2,4M

SNIK - ONLINE (Official Music Video)

3:27

SNIK - ONLINE (Official Music Video)

SNIK OFFICIAL

προβολές 874K

MOST ADORABLE POLYMER CLAY AND EPOXY RESIN DIYs YOU'LL FALL IN LOVE WITH

15:00

I tried Awful Hacks To Sneak Food into Movies

10:55

25 CHEAP BUT CUTE PHONE CASE IDEAS

16:45

25 CHEAP BUT CUTE PHONE CASE IDEAS

5-Minute Crafts

προβολές 699K

Types of People at the Beach!

10:00

Types of People at the Beach!

Troom Troom WOW

προβολές 1,3M